La Junta de Govern de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat la creació d’una ruta d’enllaç entre el riu Francolí i el municipi agregat de Prenafeta per a l’aplicació Natura Local.

L’objectiu de la creació d’aquesta ruta és que connecti el passeig pel riu Francolí amb la ruta de Prenafeta, de manera que s’enllaçaran dues de les rutes existents i s’aproparan al càmping Montblanc Park. El fet que existeixi el GR-175 facilita la connexió i ajuda a potenciar-ne l’ús per part dels visitants interessats en gaudir del paisatge i de la natura.

Actualment, es disposa de tres rutes definides: al voltant del municipi agregat de Rojals, passant pel mas de l’Arlequí, la Bartra i els Cogullons; passeig pel riu Francolí, entre Montblanc i la Font de la Ceba; i del municipi agregat de Prenafeta al Tossal Gros, passant pel poble vell de Prenafeta.

L’aplicació Natura Local permet als usuaris consultar un seguit de rutes de natura a través d’un web i d’una aplicació que facilita la descàrrega al telèfon mòbil i permet la consulta tot i no disposar de connexió.

El pressupost de creació d’aquesta ruta d’enllaç entre el riu Francolí i Prenafeta és de 847 euros.