La presència d’escriptors i escriptores de primera línia de la literatura catalana, la presentació de novetats literàries a un mes per Sant Jordi i l’ocupació de racons del centre històric de la vila medieval són factors que consoliden la Vila del Llibre a Montblanc.

Després de tres edicions la cita s’assenta a Montblanc aquesta vegada amb un cap de setmana d’ambient primaveral. El certamen ha presentat més d’una desena de novetats editorials, a més a més de taules rodones, recitals poètics i contacontes. L’edició d’aquest 2019 ha tingut com a reclam la participació de Joan Margarit, Jordi Cabré, Rafel Nadal, Elisenda Roca, Coia Valls i Bea Talegón. 

El festival va obrir divendres al vespre amb l’espectacle In Memoriam, un acte inspirat en la manera de recitar dels mestres Ovidi Montllor i Toti Soler, que ha tingut com a protagonista la poesia de l’artista reusenc Gabriel Ferrater. Es tracta d’un acte que es recupera per la Vila del Llibre, 25 anys després de la seva estrena a Barberà de la Conca amb els seus creadors, Xavier Miró i André Noarde.  També divendres es va presentar el mapa “Passejant per Montblanc” que recull indrets de la vila i el seu entorn natural.

Palau Ferré, el pintor que cremava els seus quadres

Presentació del llibre «El pintor que cremava els seus quadres» (Foto: Gerard Bosch)

La programació del festival també va trobar l’enllaç amb el territori amb la presentació del llibre “El pintor que cremava els seus quadres” un assaig biogràfic del montblanquí Maties Palau Ferré escrit pel net de la germana de l’artista.

Enric Bono, director de Vila del Llibre, assegura que l’aposta ja està consolidada

Un dels punts de parada dels visitants va ser el mercat de llibres ubicat a la plaça Major amb la participació d’una trentena d’editorials i llibreries.

GALERIA D’IMATGES