“Antifeixistes en temps de guerra” és la jornada que aquest dissabte ha acollit Pira. La proposta, organitzada per Antifeixistes Conca, ha centrat la seva mirada en el bàndol república que va combatre durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939) a través de material de propaganda, però sense treure l’ull de l’actualitat.

La jornada s’ha celebrat al Centre Històric de la localitat amb una exposició de material personal de campanya i de documents de l’època del bàndol vermell.

D’altra banda, a la Plaça 1 d’Octubre, s’ha organitzat un vermut per tots els assistents. Posteriorment, a la mateixa plaça s’ha celebrat una botifarrada popular amenitzada per la música de DJ Skokiaan.

Finalment, ja a la tarda, Antifeixistes de la Conca han realitzat un seguit de parlaments, els quals han finalitzat amb un sorteig de dues publicacions de propaganda original del Partit Comunista Espanyol que es lliurava als soldats a les trinxeres durant la Guerra.