La Vinícola de Sarral ha inaugurat aquest dissabte un edifici que servirà exclusivament per a l’elaboració de cava Portell. Amb la nova nau la cooperativa duplicarà la seva capacitat productiva possibilitant 3 milions d’ampolles anuals.

La inauguració ha començat a la una del migdia amb l’acte institucional, on Marc Bosch, president de la Vinícola de Sarral, ha destapat una placa commemorativa. Bosch ha estat acompanyat per diversos representants institucionals del món de la vinya i de l’alimentació, entre aquests el director d’INCAVI, Salvador Puig, i el director general d’Alimentació, Carmel Mòdol.

El nou edifici duplica la capacitat productiva

Després d’inaugurar el nou edifici, les autoritats han fet un recorregut per la nau, la qual ha tardat 21 mesos a construir-se. La cooperativa hi ha invertit més de 4,5 milions d’euros i permet un increment de la producció fins a 3.000 ampolles per hora, mentre que en les antigues instal·lacions el topall màxim era de 500 ampolles.

D’altra banda, també està dotat per encabir totes les etapes d’elaboració de cava, a més d’haver estat proveït per una tecnologia puntera que també revertirà en una major eficiència energètica, per exemple amb la instal·lació d’una caldera de biomassa. De fet, s’espera que el 60% de l’energia del nou equipament provingui de fonts renovables.

La Vinícola de Sarral, fundada l’any 1907, dona un pas més amb la posada en marxa de la nova nau. Actualment agrupa 680 socis de la Conca de Barberà i, principalment, produeix amb Trepat, Macabeu i Parellada. Amb tot això, la Vinícola ha arribat a facturar 9 milions d’euros l’any i actualment comercialitza els productes a 20 països estrangers.