Els alumnes de les escoles de primària de l’Espluga i de l’Escola Municipal de Música han donat forma a l’acte del Dia Mundial de la Poesia al municipi. La proposta poètic-musical s’ha celebrat al pati de l’Antic Hospital sota l’organització de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i el Punt d’Informació Juvenil Francolí.

D’una banda, nens i nenes de l’Escola Martí Poch i l’Escola Vedruna de l’Espluga han estat els encarregats de recitar poemes de Joan Brossa, que ha estat l’escriptor escollit de la celebració d’aquest 2019 amb motiu dels cent anys del seu naixement.

D’altra banda, el quintet de clarinets de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga ha posat les primeres notes musicals a l’acte amb les interpretacions de Marta Sans, Dídac Muñoz, Aleix Valero, Eduard Trullols i Neus Poblet. També s’hi ha pogut escoltar el solo de violí a càrrec d’Aina Vàzquez.

La poesia també entra a l’EFMR

A més a més, l’Espluga FM Ràdio s’ha volgut afegir al Dia Mundial de la Poesia amb l’emissió d’alguns poemes de Joan Brossa. Alumnes de quart, cinquè i sisè de l’Escola Vedruna i de l’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí han passat pels estudis de l’emissora a gravar diversos poemes.

Els versos s’han pogut escoltar en antena durant tot el dia, des de les vuit del matí i fins a les deu de la nit. ‘Les hores’, ‘El sofà’ o ‘El rellotge de sol’ són alguns dels poemes de Joan Brossa que han recitat els alumnes dels centres als micròfons de l’Espluga FM Ràdio.

ÀUDIO: Recupera els poemes de l’Escola Martí Poch:

ÀUDIO: Recupera els poemes de l’Escola Vedruna