Les Coves de l’Espluga acolliran les pròximes setmanes l’exposició ‘Orígens. La vida quotidiana en la prehistòria’. El fotògraf Francisco Suárez ha retratat diverses persones nues representant escenes de la vida diària de la Prehistòria, tant a les coves de l’Espluga com a la serra de Llaberia a Pratdip. La mostra s’inaugura divendres 22 de març a les 19 h i es podrà veure fins el 23 de juny.

Al llarg de la història, «tots els éssers vius s’han anat a refugiar i els cossos s’han hagut d’adaptar als espais», ha dit l’autor de l’exposició, Francisco Suárez a l’EFMR. D’aquesta manera ha volgut transportar a l’actualitat situacions d’alerta, de protecció o de tendresa. També ha fotografiat les coves com l’habitatge dels prehistòrics.

ÀUDIO: Francisco Suárez explica l’exposició

Totes les persones que han fet de figurants han decidit participar del projecte de manera altruista i no són professionals ni actors. Suárez ha explicat que fins i tot, alguns d’ells van contactar amb el fotògraf per prendre part de la mostra, assabentats pel boca-orella.

ÀUDIO: Francisco Suárez explica perquè els cossos són nus

Les fotografies les va fer el gener del 2018 i és la primera vegada que les exposa, després la mostra anirà rodant per altres espais expositius. Suárez no té cap relació amb el municipi, però ha assegurat que ve a la Conca molt sovint i és un projecte que feia temps que volia fer.

Exposició ‘Orígens’ a les Coves de l’Espluga (Foto: Xavier Lozano)