El col·lectiu Antifeixistes Conca ha organitzat per aquest dissabte 23 de març una jornada antifeixista a Pira. La idea va sorgir per exposar material personal de campanya i documents del bàndol republicà de la Guerra Civil, però finalment s’ha traçat tot un programa d’actes que farà allargar la jornada durant tot el dia.

Exposaran diversos objectes «per expandir la flama de l’antifeixisme a la comarca«, ha explicat un dels membres del col·lectiu, Ricard Jiménez a l’EFMR. La recuperació d’objecte és l’excusa però, «volem reprendre el debat que el feixisme és una amenaça real», ha dit, «cada cop hi ha estats més autoritaris», ha valorat Jiménez.

ÀUDIO: Ricard Jiménez diu que «el feixisme és una amenaça real»

Ricard Jiménez ha subratllat que s’ha de treballar des de qualsevol racó per derrotar el feixisme, també des de la Conca de Barberà. Ell mateix ha dit que això s’aconsegueix gràcies al poder popular, a què «cadascú de nosaltres es pugui convertir en força material».

ÀUDIO: Jiménez explica què és el poder popular

La jornada començarà a les 10.30 h amb l’exposició que s’allargarà fins al migdia. Coincidirà amb un vermut popular que donarà pas a una botifarrada popular a la plaça 1 d’Octubre. Cap a les quatre de la tarda, es faran parlaments i un sorteig de dues publicacions de propaganda original del PCE. A més a més, durant tot el dia hi haurà música a càrrec de DJ Skokiaan.

Relats antifeixistes

D’altra banda, des d’Antifeixistes Conca han organitzat també un concurs de relats antifeixistes. D’aquesta manera volen «combatre el feixisme a través de la cultura». El tema ha d’estar relacionat amb l’antifeixisme, l’antirracisme, l’anticapitalisme, el feminisme, la lluita LGTBi o d’altres de relacionades. Els relats han d’estar escrits en català o castellà i els participants han de tenir algun tipus de relació amb la comarca. Els textos es poden presentar fins al 31 de març a antifeixistesconca@gmail.com.

El col·lectiu posarà una parada per Sant Jordi a Montblanc i allà vendrà el recull dels relats que compleixin les normes del certamen. A més a més, tothom qui vulgui, podrà llegir els seus relats.