Ja hi ha destí pels apartaments per artistes del Capuig, ara desocupats, en plena Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha anunciat aquest dimecres en la presentació d’El Vi fa Sang a Tarragona, que es destinaran a un nou certamen creatiu vinculat al Festival.

Es convertiran en espais de residència artística per la creativitat, cedits per l’Ajuntament i amb el complement d’una beca patrocinada pel Museu de la Vida Rural.

ÀUDIO: David Rovira explica el projecte amb el Museu de la Vida Rural vinculat a la creativitat al nucli antic

Objectiu: el teatre d’El Vi fa Sang

El projecte es presentarà el dissabte 6 d’abril a les 20h, dins els actes del Festival Internacional de Novel·la Criminal. Tot i que els espais per a artistes del Capuig estan oberts a tot tipus de creadors, el Festival preveu destinar-los a la creació de projectes de teatre negre i criminal, per tal que es desenvolupin a l’Espluga i es puguin representar en el marc d’El Vi fa Sang.

La roda de premsa de presentació d’El Vi fa Sang al Departament de Cultura (Foto: Xavier Lozano)

Presentació a Tarragona

David Rovira ha fet aquest anunci a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, on aquest dimecres s’ha presentat el Festival als mitjans de comunicació del Camp de Tarragona.

Rovira ha detallat la consolidació del certamen, únic al sud de Catalunya, i el marc incomparable que ofereix el Museu de la Vida Rural com a seu estable del Festival. El director territorial de Cultura, Jordi Agràs, ha assegurat que el Camp de Tarragona ‘estava orfe’ d’esdeveniments com aquest.

ÀUDIO: Jordi Agràs assegura que El Vi fa Sang ajuda a mesurar la salut de la novel·la negra

Aquest any El Vi fa Sang comptarà amb una quarantena d’autors, autores i editorials, també persones lectores i aficionades a la novel·la negra i criminal d’arreu del país.

David Rovira i Jordi Agràs, a Tarragona, presentant ‘El Vi fa Sang’ (Foto: Xavier Lozano)

Com ja es va avançar en la presentació a l’Espluga, aquest any estarà centrat en la temàtica dels baixos fons, i amb nous atractius adreçats als joves. A més, mantindrà el maridatge amb el vi de la DO Conca de Barberà i també amb oferta cultural alternativa, com un concert de Jazz, la nit del 6 d’abril.