La Sala Segona del Tribunal Suprem ha confirmat una pena de vuit anys al montblanquí detingut per gihadisme. A ell i a nou persones més, se’ls ha acusat d’autors d’un delicte d’integració a organització terrorista. D’aquesta manera, el tribunal ha rebutjat els recursos plantejats pels acusats i confirma les condemnes imposades per l‘Audiència Nacional. Al montblanquí se l’ha condemnat amb qualitat de participant amb una pena de vuit anys de presó.

El procés, conegut com a operació Caronte, va detenir l’any 2015 una presumpta cèl·lula gihadista a Catalunya, amb vincles a Valls, Reus i Montblanc. L’operació va acabar amb 11 detinguts, entre ells la de l’home de Montblanc, de 27 anys, que des de llavors es troba en presó incondicional. La Fiscalia demanava entre set i dinou anys de presó.

La sentència del magistrat assegura que els detinguts van «captar i aprendre les idees radicals a favor de la gihad violenta«. A més a més, diu que van formar «una autèntica cèl·lula partidària de complir, al peu de la lletra, els postulats radicals de la Sharia defensats per l’organització terrorista DAESH de la qual tots ells es consideraven part integrant». L’any 2015 va transcendir que el montblanquí feia tres anys s’havia fet convers.

Pretenien atemptar a Espanya

L’auto judicial també confirma que l’organització «pretenia dur a terme atemptats a Espanya o acudir a països com Síria o Iraq per integrar-se a les seves files com a membres de la mateixa organització terrorista». D’altra banda, s’ha fet públic que la investigació la van fer els Mossos d’Esquadra a través d’un agent infiltrat.

En aquest sentit, les defenses dels joves, van demandar l’agent de la policia catalana de ser ell l’instigador de tot plegat. El magistrat ha defensat el mosso afirmant que la infiltració tenia «un objectiu d’investigació i control, no per portar-los a la comissió d’un delicte, ja que aquesta comissió ja estava predefinida». Resulta que abans del 2014, el grup ja havia treballat l’adoctrinament a la gihad.