Els veïns de la urbanització Espluga Park han manifestat el seu malestar pel que consideren una falta d’inversió a la zona. Els residents tenen dues reclamacions principalment, la millora del parc infantil i crear un accés nou a la urbanització. Diversos habitants es van reunir aquest dimarts a la tarda per abordar les millores que reclamen.

Un dels veïns, Joan Salvadó, exercint com a portaveu, ha apuntat a l’EFMR que «després de 28 anys des que es va fer la urbanització, el manteniment ha estat pràcticament nul». Actualment a l’Espluga Park viuen poc més d’una vintena de famílies.

Crear un nou accés

Reclamen que s’adeqüi l’actual accés a la urbanització. Ara mateix la rampa d’entrada té molt de desnivell i volen dos accessos. Un seria pels vianants, amb escales i baranes, seguint el traçat de la pujada per on s’arriba ara a la urbanització. I l’altre, per on passarien els vehicles, seria a través d’un nou vial adjacent a l’actual, en uns terrenys que són propietat de l’Ajuntament.

Maria Sarró, veïna de 92 anys de l’Espluga Park, ha explicat que l’accés actual havia de ser «provisional», però que amb els anys s’ha anat deteriorant. Ella mateixa opta per pujar per un camí que hi ha al costat del més pronunciat que no té tant de desnivell.

ÀUDIO: La veïna Maria Sarró explica que l’accés actual era provisional

També demanen que es posi una barana provisional que separi l’accés actual del terreny contigu amb un desnivell de gairebé dos metres «per seguretat».

Sense una solució òptima

Per la seva banda, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha manifestat que no és cert que no s’hagi invertit a la urbanització, posant com a exemple el mateix parc infantil. Sí que ha reconegut que pel que fa a l’accés no s’ha trobat la solució ideal.

Rovira creu que posar escales impediria la circulació de persones minusvàlides. «Nosaltres sempre hem estat més partidaris d’arreglar un camí antic que hi ha a la banda dreta de l’accés. Està damunt de la taula, però no s’ha acabat d’executar», ha indicat l’alcalde.

ÀUDIO: David Rovira diu que no s’ha trobat la solució per l’accés

Un parc infantil amb sots

Pel que fa al parc infantil, a causa de la inclinació del terreny, la sorra s’escola amb la pluja creant petits sots. A més a més, l’aigua ha deixat al descobert algunes pedres al costat dels mateixos gronxadors i els veïns creuen que és «perillós».

«Estem deixats de la mà de Déu», ha lamentat Joan Salvador, tot plegat quan «veiem que a la resta del poble s’estan arreglant rotondes i fent carrers nous», ha afegit. Els veïns asseguren que fa uns mesos van enviar una carta a l’Ajuntament de l’Espluga exposant totes les millores que creuen que s’han de fer, però no han obtingut cap resposta.

ÀUDIO: Joan Salvadó lamenta l’estat de la urbanització

Proposta denegada als pressupostos participatius

L’any passat, van presentar una proposta als pressupostos participatius per tal de dignificar l’accés a la urbanització, però van quedar exclosos en superar en dos mil euros el màxim permès, que són 20.000 euros. Tot i això, creuen que aquesta no és la via, sinó que hauria de ser una «prioritat» del consistori dignificar l’espai.

D’altra banda, els carrers de l’Espluga Park es troben en «un estat bastant lamentable», segons paraules de Joan Salvadó. S’han format esquerdes a causa de les glaçades de l’hivern i de tirar sal. També demanen una millor il·luminació de la zona, la instal·lació d’una tanca a la pista de bàsquet i la connexió a la xarxa de megafonia municipal per escoltar la veu pública.

Després de la reunió d’aquests dimarts, els veïns faran arribar totes les reclamacions als grups polítics que es presentin a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.