Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Montblanc van detenir el passat 10 de març, un home de 57 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili desconegut, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força. És la segona vegada en un mes que se’l detén i acumula sis furts en total. Ara ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La investigació policial es va iniciar el passat mes de desembre de 2018 arran d’un seguit de robatoris amb força en segones residències de zones rurals i masies de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Els investigadors van determinar que el lladre accedia a l’interior de les edificacions i, un cop dins, sostreia petits utensilis, aliments i begudes.

La Unitat d’Investigació de l’Alt Camp-Conca de Barberà va assumir el cas i, amb els diferents indicis incriminatoris recollits en robatoris de la zona, van aconseguir esbrinar la identitat del sospitós.

El 6 de febrer, un mosso fora de servei el va reconèixer a Montblanc i va detenir-lo ja que li constaven dues ordres judicials de detenció. Així mateix, amb les diferents proves recollides al llarg de la investigació, se li van atribuir quatre robatoris amb força en masos comesos a Montblanc el 17 i 22 de desembre de 2018 i l’1 i 3 de gener de 2019. El detingut va passar a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Montblanc i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Robatori amb força a l’Espluga

Dies més tard, els investigadors van detectar que novament s’havien produït robatoris en masies i magatzems a l’Espluga de Francolí i Vimbodí que coincidien amb el modus operandi del lladre que havien detingut un mes abans.

El passat 10 de març, gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van rebre un avís d’un testimoni que els alertava que hi havia un home robant en una masia de Vimbodí. Immediatament, una patrulla va desplaçar-se al lloc i va detenir-lo per segon cop en un mes. En aquesta ocasió, també se’l relaciona amb un altre robatori amb força comès el darrer mes en una masia de l’Espluga de Francolí.

El detingut va passar el dimarts dia 12 a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Montblanc i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.