L’actual regidor socialista a l’Ajuntament de Vilanova de Pardes, Eloi Menasanch, ocuparà el número 11 de la llista de Josep Fèlix Ballesteros a Tarragona. La secció local del PSC ha aprovat divendres a la tarda la candidatura i l’alcaldable ha volgut apostar per membres de les Joventuts Socialistes amb el lloc 9, 10 i 11, aquest últim amb Menasanch.

Eloi Menasanch ha viscut sempre a Tarragona, però fa vuit anys es va presentar amb el PSC de Vilanova de Prades quan li van demanar des de l’executiva si volia aportar el seu gra de sorra al projecte. Ell va acceptar i durant dos mandats ha estat regidor de la població.

Menasanch ha assegurat a l’EFMR que «l’estima per Vilanova de Prades és forta i des de fa anys». És per això que va acceptar el repte. Durant l’últim mandat, Eloi Menasanch ha estat segon tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Promoció econòmica, Comunicació i Relacions Institucionals, Cultura, Patrimoni i Joventut.

El regidor també ha agraït «la confiança» als companys de govern, Carles Cabré i Artur Miró, l’alcalde. «En aquests vuit anys he assumit diferents àrees i responsabilitat que he exercit el millor que he sabut i amb la mà lliure i la plena confiança d’un equip que tenia molt clars els objectius», ha dir Menasanch.

Justament, ha destacat la seva feina al capdavant de Cultura amb «projectes de recuperació i l’impils del llegat que té el municipi». Per exemple, s’ha creat un mapa turístic amb tots els serveis, i una ruta senyalitzada de tots els espais d’interès per posar en valor el patrimoni que té Vilanova. També ha assegurat sentir-se orgullós de recuperar els rentadors municipals i il•luminat de l’església de Sant Salvador.

D’altra banda, s’ha mostrat satisfet del «nou impuls a les festes locals com la Festa Major, la Fira de la tòfona i la Festa i Mercat de la Castanyada».

Finalment, ha destacat que des d’Hisenda «s’han sanejat els comptes amb un endeutament 0«. També considera que «hem enfortit les relacions amb altres municipis i treballat per ser referent de micropobles».

Sobre la nova etapa ha dit que encara «aquest nou repte amb una gran il•lusió perquè Tarragona és la ciutat que m’ha vist néixer i créixer i on he dedicat pràcticament la totalitat de la meva activitat política», afegint que «la ciutadania ens demana renovació, saba nova i aire fresc i això passa necessàriament per la gent jove».

El 2011 va anar al tercer lloc de la llista del PSC de Vilanova de Prades, posició que va repetir el 2015. Ara, el pròxim 26 de maig serà el número 11 d’una llista amb 9 independents i cremallera amb la qual, Ballesteros vol tornar a guanyar l’alcaldia de Tarragona.