Un grup d’alumnes de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí ha quedat entre els 25 millors centres classificats a la Copa Cangur de Matemàtiques. L’activitat es va dur a terme al TecnoCampus de Mataró amb un total de 30 equips de tot el territori català. Els espluguins s’havien classificat prèviament a les fases locals d’un total de 370 equips participants.

La Fase Final de la VI Copa Cangur de Matemàtiques és un concurs presencial de resolució de problemes per a equips de centres, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i amb el suport d’eXplorium.

En el concurs es presenten 12 problemes i els nanos tenen 60 minuts de temps per resoldre’ls amb equips de set alumnes, a contrarellotge, on la puntuació va variant.

Participants de l’Ins Joan Amigó a la Copa Cangur de Catalunya (Foto: cedida)

La jornada es va dur a terme realitzant dues semifinals simultànies de 15 equips cadascuna on 16 aconseguirien el pas a la final. L’Institut Joan Amigó hi va participar amb un equip (Esther Arbós, Roger Esplugas, Clàudia García, Biel Nadal, Gemma Puig, Martina Requena i Aina Vázquez) que va mostrar una bona habilitat per resoldre problemes.