La sardana ha estat protagonista del calendari cultural i festiu de Montblanc durant tot el 2018. Durant tot l’any, de fet, s’han programat una cinquantena d’actes, entre concerts i activitats culturals, totes relacionades amb el món de la sardana.

Aquest dilluns, després de l’espectacle final celebrat dissabte passat, l’organització ha fet balanç de la capitalitat. Hi ha participat l’Ajuntament, el Grup Sardanista i la Confederació Sardanista de Catalunya. Des de l’organització destaquen que s’ha aconseguit l’objectiu inicial, que era impregnar de sardanes tots els actes que durant l’any ja es fan a Montblanc.

Roda de premsa per valorar Montblanc Capital de la Sardana 2018 (Foto: Ràdio Montblanc)

Entre els més multitudinaris, destaca la gran sardana que va envoltar la muralla de Montblanc amb 1.500 participants, o la ballada conjunta de sardanes d’escolars que va reunir a Sant Francesc 900 nens i nenes. També les desenes de concerts i ballades o les activitats relacionades amb la sardana més esportiva.

Destaquen també la final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures, les Jornades Folklòriques Internacionals, la presentació de la Guia Sardanista i el lliurament dels Premis Capital de la Sardana, el nou concurs de colles Copa Catalunya, la trobada de centres cívics, la d’escoles de cobla o el mateix acte de proclamació i de cloenda, que han atret a Montblanc sardanistes d’arreu dels Països Catalans.

Entre el mig centenar d’activitats programades per Montblanc, han estat molt celebrats concerts com els del cantautor Cris Juanico, el de Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, o el de Valentí Maymó interpretant a Jacint Verdaguer, per citar-ne solament alguns.

El regidor de cultura, Jordi Albalat, ha destacat que «un dels objectiu era impregnar tot el calendari festiu de Montblanc de sardanes, i ho hem aconseguit, n’estem molt satisfets».

ÀUDIO: El regidor de Cultura valora la capitalitat

El grup sardanista de Montblanc ha liderat l’organització dels actes de la capitalitat. Ara el repte que es marquen és mantenir el caliu que s’ha generat al voltant de la sardana durant tot l’any. També s’han mostrat molt satisfets de la resposta de la gent als actes organitzats.

Ramon Requesens, president del grup sardanista, destaca que «tots els actes que hem fet ha fet augmentar l’ambient sardanista, i tota la gent que ha vingut als actes a nivell nacional que s’han fet a Montblanc ens ha donat projecció i han vist que a Montblanc sabem fer les coses bé».

ÀUDIO: Ramon Requesens explica que s’ha donat projecció a Montblanc

Aquest cap de setmana, una delegació montblanquina visitarà Perpinyà, que agafarà el relleu com a capital de la sardana de Catalunya 2019.