El municipi de Rocafort de Queralt ha acabat la instal·lació d’un petit parc fotovoltaic que els pròxims mesos ha d’abastir tot el sistema de bombeig d’aigua municipal amb 16.000 watts. Aquesta és una primera fase, ara han de posar en funcionament el parc que està previst que sigui aquest mateix any.

Ara, en una segona fase, han d’instal·lar els inversors o els reguladors de càrrega. Tot el necessari perquè el sistema de bombeig d’aigua funcioni amb energia neta. L’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, ha explicat a l’EFMR que la instal·lació també podrà subministrar dos carrers del municipi.

ÀUDIO: L’alcalde de Rocafort de Queralt explica en què consistirà la segona fase

Roca també ha avançat que aquest parc “pot tenir rèpliques en altres espais del municipi”. El micropoble de 260 habitants veu les energies renovables com “una oportunitat”, ha dit l’alcalde tot recordant que “qualsevol actuació es nota”.

ÀUDIO: Roca assegura que les energeies renovables són una oportunitat

Aquest projecte s’engloba en aconseguir la sobirania energètica de la població, apostant per l’energia neta i renovable. En aquests quatre anys, a Rocafort s’ha instal·lat enllumenat que funciona amb plaques fotovoltaiques, una caldera que funciona amb biomassa a les oficines de l’ajuntament o plaques fotovoltaiques al cementiri municipal.

El mateix alcalde ha subratllat que aposta per la sobirania energètica “per desvincular-se de les empreses de l’IBEX 35“. “Aquesta sobirania energètica ha d’estar lligada a les energies renovables”, ha acabat Marc Roca.