Montblanc ha acollit aquest dissabte la segona edició de Figània, la jornada de reflexió i debat feminista impulsada per Pintem Feminsime i amb la col·laboració de l’Ateneu popular de la Conca de Barberà, l’Empelt, i que enguany s’ha dedicat al masclisme quotidià.

La proposta ha estat posterior al Dia Internacional de la Dona i que han aprofitat per tal de fer una jornada feminista contra la violència masclista.

Els actes es van encetar a les 12 del migdia a la plaça Poblet i Teixidó, amb el Vermut Lila, en el que es demanava al públic que hi assistís amb alguna peça de roba lila. Tot seguit es va realitzat un dinar popular amb una sobre taula jugant al trivial feminista.

L’acte principal es va celebrar a la tarda amb una xerrada sobre les violències masclistes, per Laia Estrada, regidora de la CUP a Tarragona. En l’acte, que hi van participar una trentena d’assistens, van poder debatre sobre diversos temes amb Estrada.