L’actual presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, ha anunciat a l’EFMR que no es presentarà a la reelecció com a presidenta de la DO Conca de Barberà. Ho ha dit entrevistada al programa de vins i de gastronomia d’aquesta casa, l‘Entre vins i fogons.

Rendé ha assegurat que quan ella es va presentar, ja va dir que només estaria quatre anys. “La junta ha treballat molt conjuntament”, ha indicat l’actual presidenta. Rendé també ha explicat que un membre de la junta actual, està disposat a fer el pas per presidir l’ens, de manera que “hi ha continuïtat”. Ella formarà part de la candidatura, però no ocuparà la presidència.

ÀUDIO: Rendé anuncia que no es presentarà a la reelecció

La promoció del trepat

Mariona Rendé, dels Cellers Rendé-Masdéu de l’Espluga de Francolí, ha destacat que la seva junta ha apostat per la promoció, sobretot de la varietat del trepat. També ha emmarcat el seu mandat després de la crisi, recordant la feina del seu antecessor, Carles Andreu: “vaig arribar quan els números estaven ben posats, amb un pressupost”, “vam optar per invertir i moure aquests diners”, ha dit Rendé.

ÀUDIO: L’actual presidenta explica que aquests anys han apostat per promocionar el trepat

Les eleccions als consells reguladors de les denominacions d’origen tindran lloc del 30 de maig al 3 de juny, mentre que la presentació de candidatures serà del 9 al 17 d’abril.