El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha respost a la queixa dels alcaldes de Valls i Montblanc després que aquests no fossin convidats a l’acte d’inici d’obres del túnel del Coll de Lilla, el 28 de febrer.

En declaracions exclusives a Tac12, Sabaté ha culpat directament de la situació a l’alcalde de Valls, Albert Batet, amb qui, segons el subdelegat, no s’ha aconseguit reunir en cap ocasió. Joan Sabaté diu que li hauria agradat explicar-li en persona els detalls de l’obra.

“Si que em vaig reunir amb Josep Andreu”

En canvi, el subdelegat del Govern espanyol assegura que l’alcalde de Montblanc -principal impulsor de les reivindicacions pel túnel del Coll de Lilla- l’ha rebut a l’Ajuntament. De fet, el 5 d’octubre de l’any passat, Joan Sabaté va anunciar a Montblanc l’imminent inici d’obres.

Possiblement per això, Josep Andreu va qualificar la delegada del Govern de ‘mentidera’, quan aquesta va dir que ni Andreu ni Batet li havien reivindicat mai l’obra de l’A27.

L’endemà de la polèmica visita de Teresa Cunillera al Coll de Lilla, els alcaldes de Montblanc i Valls van convocar una roda de premsa on van criticar l’actitud ‘colonialista’ del Govern espanyol. Les declaracions de la delegada del Govern espanyol, no van agradar gens.

Les obres, en marxa

Des de finals d’abril les obres de construcció del túnel del Coll de Lilla ja són una realitat. Durant un any i mig es treballarà en l’excavació dels dos tubs per on transcorreran els dos carrils de l’A-27. El túnel però, no serà circulable fins d’aquí 3 o 4 anys.

La visita d’obres de Teresa Cunillera va servir per conèixer els detalls del projecte, que haurà de fer front a les dificultats geològiques per la presència de pissarres, al terme de Valls, i d’argiles expansives al de Montblanc.