L’actual número 2 de Som Espluga a l’Ajuntament, Josep M. Vidal, serà finalment l’alcaldable de la coalició d’esquerres a les eleccions del 26 de maig.

Aquest diumenge s’ha fet la presentació de la llista electoral del grup municipal, que incorpora novetats a la capçalera. L’acte s’ha celebrat a dos quarts d’una del migdia al Passeig Canyelles i ha agrupat a un centenar de persones.

L’arquitecte i editor Josep Maria Vidal assumirà el lideratge d’una candidatura “disposada a provocar un canvi positiu a l’Ajuntament que reverteixi a tot el poble”. Vidal es va presentar a la llista el 2015 i també forma part de diferents entitats locals. Ara s’ha decidit a encapçalar la llista perquè “hi ha persones compromeses i inquietes” que l’han animat.

Grup municipal de Som Espluga (Foto: Eduard Sánchez)

Josep M. Vidal: “s’ha de parlar sempre amb els veïns, no només quan perilla la cadira”

Al seu discurs, ja com a alcaldable, Vidal ha esmentat tres aspectes a millorar: “la mobilitat i la circulació per dels carrers un espai per gaudir”; un urbanisme participatiu “que parli amb els veïns sempre que hi ha obres, no només quan perilla la cadira”, i una millora en habitatge social. L’acte ha conclòs amb una roda d’agraïments i amb un aperitiu pels assistents.

Jordi Miró, de l’1 al 10

Amb el pas de Vidal, l’actual portaveu de Som Espluga a l’Ajuntament, Jordi Miró, passarà al número 10. Miró, funcionari i entrenador d’atletisme, ha estat regidor des de 2011. Miró ha confessat que li hauria agradat “assumir un lloc de més responsabilitat”.

Però qui tanca la llista és el diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Ferran Civit, que va ser cap de l’oposició durant dos mandats, del 2003 al 2007, i ara torna a formar part d’una llista per les municipals.

Noves cares al capdavant: Anna Garcia i Enric Mercadé

Al capdavant de la llista, una de les cares noves és Enric Mercadé, número 3, que forma part de Som des de la seva creació i també ha dedicat més de 15 anys de la seva vida a entitats locals. L’actual regidora Aida Morgades passa al número 2 de la llista. A banda de ser part de diverses entitats del poble, el 2015 ja va ser la número 3 de Som Espluga.

Una de les altres novetats és la número 4, Anna Garcia, professora de primària i cap d’estudis d’una escola de Tarragona, fa més de 15 anys que es dedica a entitats locals, i fins fa pocs mesos va ser part de l’equip d’informatius de l’Espluga FM Ràdio. Garcia ha recalcat “la importància de l’educació com a eina de canvi pel poble”.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal diu que els joves són el present.

Anna Garcia, número 4 de la llista, durant el seu discurs. (Foto: Eduard Sánchez)

D’altra banda en el número 5 s’hi situa el també regidor Xavier Rosell, implicat des de fa anys en entitats populars i de lleure, com per exemple els bastoners. Porta 8 anys dedicant-se a la política local.

ÀUDIO: El cap de llista assegura que Som Espluga arriba més preparada respecte el 2015

La regidora Laura Ruíz de Porras, metgessa i directora del CAP de Montblanc, es presenta com a número 6. Implicada en associacions de caràcter polític i social, es presenta per tercer cop a unes eleccions. El 2011 va fer-ho com a alcaldable de Solidaritat Catalana per la Independència.

ÀUDIO: Vidal explica la llista.

Els 5 actuals regidors, entre la llista

Seguidament, al número set de la llista se situa Laura Poblet, periodista i estudiant de Turisme, és a Som Espluga des de la seva creació el 2015, però aquell cop no va entrar a llista. Poblet ha assegurat que “és de vital importància per la vila poder potenciar el turisme”.

La 8a posició la representa Anna March, responsable de finances de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. March ja va participar en l’anterior candidatura, com també ho va fer el botiguer Antoni Sabaté i Pagès, que ara ocupa el 9è lloc.

Josep Maria Vidal, cap de llista de Som Espluga, durant el seu discurs. (Foto: Eduard Sánchez)