Les alcaldesses de Passanant i Belltatll i de Pontils, Carme Amenós i Sara Janer, respectivament, han estat les encarregades de llegir el manifest del Dia de la Dona al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. A la comarca, de 22 municipis, només tres tenen alcaldessa. El text s’ha fixat en l’embranzida del moviment feminista els últims anys.

A dos quarts de dues del migdia, i amb un pati del Palau Alenyà ple de dones majoritàriament, i alguns representants polítics locals, les dues alcaldesses han iniciat la lectura del text. «Els feminismes són un moviment social de llarga trajectòria que lluiten des de fa segles per aconseguir i consolidar els drets de les dones», ha recordat Amenós reclamant la igualtat «efectiva» entre homes i dones.

Les alcaldesses de Belltall i de Pontils amb el president del Consell Comarcal de la Conca (Foto: Ridouane El Ghazy)

També han recordat les violències sexuals o les sentències judicials «patriarcals». «Les dones som ciutadanes de ple dret i no som moneda de canvi per assolir el poder», ha acabat l’alcaldessa de Passanant abans que continués la de Pontils.

Sara Janer ha subratllat que des de les institucions ni des del carrer, estan disposades a fer «ni un pas enrere». «Aquest 8 de març, reivindiquem la sororitat i el feminisme com a motor de canvi», ha acabat la de Pontils.

ÀUDIO: Recupera el manifest del Dia de la Dona llegit per les alcaldesses de la Conca de Barberà

PROGRAMA ESPECIAL 8M DES DEL CONSELL COMARCAL