La Cooperativa de Barberà de la Conca ha iniciat aquest dissabte els actes de celebració dels 125 anys de la seva fundació, que va tenir lloc l’any 1894, quan el 8 de març d’aquell any, petits propietaris i parcers van aprovar els Estatuts de la Societat de Treballadors Agrícoles.

Amb un acte davant de l’edifici de la Societat, que va ser el local social, s’ha fet un homenatge als fundadors de la mateixa, on s’ha descobert una placa commemorativa homenatjan a tots els barbarencs i barbarenques que han fet possible arribar en aquesta data.

L’acte ha comptat amb els parlaments del president de la Cooperativa de Barberà de la Conca, Ramon Ribas; de l’Alcalde del municipi, Marc Rovira; de Joaquim Nin, Vicepresident de la Diputació de Tarragona; Jordi Agras cap del Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona.

ÀUDIO: Ramon Ribas parla sobre la celebració del 125è aniversari

Aquest dissabte també s’ha fet un dinar a la sala gran del Local Social adreçat als socis de la Cooperativa i els seus acompanyants, on també s’ha gaudit del monòleg “Vinyòvol”, una representació teatral al voltant del món del vi, a càrrec de Myotragus Teatre, una companyia teatral mallorquina.

La Cooperativa de Barberà pioneara a nivell estatal en elaboració de vi

El Celler Modernista es va fundar el 8 de març de 1894 i va ser el primer celler cooperatiu de Catalunya. Entre d’altres serveis que es presten als socis, cal dir que l’activitat principal de la cooperativa és l’elaboració i la venda del vi procedent de la collita dels associats. Actualment la Cooperativa de Barberà és membre de la societat CASTELL D’OR, SL, una empresa creada per diverses cooperatives de la zona.

ÀUDIO: Ribas parla sobre la primera cooperativa de tot Catalunya
Cooperativa de Barberà de la Conca actual (Imatge: Pep Morató)

La Cooperativa i l’Ajuntament de Barberà preparen un conjunt d’activitats commemoratives

Des de la Cooperativa, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barberà de la Conca, s’ha definit un conjunt d’activitats per celebarr el 125è aniversari. Els principals actes es realitzaran durant la Festa Major de barberà i durant la Festa del Trepat.

ÀUDIO: El president remarca els actes que es realitzaran duran l’any 2019