Un tastador de vins de la prestigiosa Guía Peñín ha estat aquest matí a la seu de la DO Conca de Barberà tastant diversos vins del territori. Després d’analitzar el vi visualment, aromàticament i gustativament, el responsable de la guia els puntuarà i s’inclouran tots a la guia del 2020.

L’any passat, diversos vins de la DO Conca de Barberà van obtenir més de 90 punts de 100 possibles. La comarca és zona de macabeu i de parellada, és per això que la majoria dels vins presentats són blancs En total s’han avaluat 57 vins dels quals 17 blancs, 5 rosats i 35 negres. D’aquests 13 vins són de trepat. La presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, ha explicat a l’EFMR que la participació dels cellers «ha estat alta, gairebé del 80%«.

ÀUDIO: Rendé diu que la participació ha sigut alta

Aquesta carta de vins puntua la beguda a través d’un sistema mètric del 50 al 100. Hi ha set categories, la més baixa (de 50 a 59 punts) es considera un vi «defectuós». Després va pujant fins arribar als 90-94 punts que seria un vi «excel·lent» i fins als 100 es considera un vi «excepcional».

La Guia Peñín tasta 11.500 vins espanyols a l’any i és una de les cartes més consultades d’aquest sector. Es publica anualment i una de les particularitats és que l’organització visita cada zona vinícola, de manera que el tast el fa al mateix lloc d’origen.