El grup empresarial tarragoní Cunicarn, el segon productor de carn de conill a l’Estat, ha venut el centre de producció de l’Espluga de Francolí al grup Hermi. També el de Celanova (Galícia) al grup lleidatà Vall Company.

Cunicarn ha decidit abandonar el negoci de producció de carn de conill per centrar-se, a partir d’ara, en nous projectes de futur que ampliaran les seves àrees d’activitat, així com en la innovació per a la fabricació de pinsos i genètica en els seus altres cinc centres operatius.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha lamentat que l’empresa perdi el capital espluguí, però espera que els nous propietaris mantinguin el compromís amb el municipi, on Cunicarn patrocina l’activitat de l’Escola de Música i d’altres entitats.

ÀUDIO: L’alcalde David Rovira parla de la venda de Cunicarn

Segons ha explicat Ramón Calbet, soci i fundador de Cunicarn, a l’EFMR, l’acció “s’ha fet assegurnat el benestar de tothom”. Així doncs, l’operació garanteix l’activitat dels centres, de tots els llocs de treball i de les inversions previstes. Pel que fa als treballadors, es conservaran les antiguitats i la relació amb els grangers, proveidors de conills, de sempre.

Aquest dijous els propietaris ho han comunicat als treballadors de l’empresa de l’Espluga i demà ho faran als de Galícia. Ara han d’esperar un parell de mesos perquè Competència accepti el trasllat. Un tràmit burocràtic que no hauria de representar cap problema.

Líders en el sector de la cunicultura a Espanya

El grup Hermi, la companyia líder en el sector de la cunicultura a Espanya, ha adquirit la fàbrica de l’Espluga de Francolí mitjançant la societat Cuniespluga. “Amb la incorporació d’aquestes instal·lacions, dedicades a la producció i elaboració de carn de conill, el grup Hermi incrementarà la capacitat productiva i impulsarà l’eficiència“, ha dit el grup comprador a través d’un comunicat. Hermi ja té centres de producció a Valladolid, Albacete i Bilbao.