Montblanc posarà punt final als actes de la Capital de la Sardana aquest dissabte 9 de març a l’església de Santa Maria a partir de les 7 del vespre. Ho farà amb l’espectacle ‘Introit’, una producció de la companyia montblanquina Factoria Bram creada exclusivament per aquesta ocasió, i que comptarà amb la participació de Roger Mas.

El comiat anirà més enllà de la sardana, per explorar emocions i música que envolten la dansa catalana a través de diverses mirades artístiques, com ha explicat un dels seus creadors, David Ortín, a Ràdio Montblanc. Un dels reclams de l’acte serà l’actuació de Roger Mas, que tornarà a formar part dels actes de la Capital de la Sardana després del concert del setembre al casal montblanquí. Aquesta vegada prometen una versió diferent en què l’orgue de Santa Maria prendrà més protagonisme. De fet, des de la Factoria Bram també asseguren que els assistents també s’enduran una imatge i sonoritat diferent de la mateixa església, ja que plantejaran un nou punt de vista.

Roger Mas ja va actuar el setembre amb la Cobla Sant Jordi

Imatge promocional de l’espectacle Introit

L’espectacle, d’una hora de durada, oferirà una representació teatral a càrrec d’una parella que modularà els seus sentiments al ritme de la música de Roger Mas amb l’acompanyament de dos músics més. La clausura de Montblanc Capital de la Sardana 2018 també pretén implicar el públic per convertir l’obra en una experiència immersiva.

L’entrada a l’acte serà gratuïta i s’ha previst un aforament limitat per a 600 persones. D’aquesta manera, Montblanc donarà pas a l’any de Perpinyà Capital de la Sardana de Catalunya. De fet, el 16 de març, una delegació montblanquina viatjarà a la Catalunya Nord per fer el relleu oficial.