La carrossa ‘Ja ho sap tothom’ s’ha emportat el primer premi del Carnaval de l’Espluga amb el Bus 1920. D’aquesta manera s’han emportat 300 euros. El segon premi ha anat cap a la nau d’Star Trek de ‘Els de la Bòbila’ amb 200 euros. Finalment, ‘La classe dels caragols’ han guanyat 100 euros amb el tercer premi. Aquests últims ja van aconseguir la primera posició en la passarel·la de disfresses de dissabte passat.

D’altra banda, s’ha sortejat qui farà el testament l’any vinent que serà ‘Mira qui ve ara’, enguany disfressats de Mary Poppins. I ‘Les de la palanca’ portaran el 38è rei Carnestoltes el 2020.

GALERIA D’IMATGES DEL 37È CARNAVAL DE L’ESPLUGA

Les comparses més ben valorades pel jurat i que han aconseguit 140 euros són: ‘Els que jo que sé no pintem res’, ‘Els de la flor al cul’, ‘La classe dels caragols’, ‘Mira qui ve ara’, ‘Les de la palanca’, ‘Entre amics i parents’, ‘Ja ho sap tothom’, ‘Runangers infinity war’, ‘Els de la Bòbila’ i ‘Vine a la festa’.

El testament de Carnestoltes repassa l’actualitat espluguina

La tarda de dimarts ha servit per posar punt final al regnat de sa majestat. Les vídues han passejat pels carrers de l’Espluga plorant la mort del rei Carnestoltes i una vegada a la plaça de la Vila, li han calat foc. Tot seguit, s’ha llegit el testament. El text ha repassat l’actualitat del municipi recordant les eleccions municipals, les obres o la renovada placeta de Sant Isidre.

També ha dit que «el comerç està mort» i que «la ruta templera no ha arrencat». En una altra línia, Carnestoltes ha enviat «una abraçada als presos perquè acabin d’aguantar aquesta farsa», tot recordant el judici del procés que s’està celebrant al Tribunal Suprem.

Durant el transcurs de l’acte, també s’ha fet un homenatge a Josep Maria Torres, persona involucrada durant una pila d’anys amb la programació del Carnaval espluguí. Enguany s’ha jubilat de la festa i des de la Comissió Cívica del Carnaval han volgut agrair la seva tasca.