L’Ajuntament ha donat compte davant del ple del mes de febrer que s’està treballant per traslladar la ubicació jurídica de l’Escola de Música Municipal de l’Escola Martí Poch al Casal, on físicament està situada. “Per raons de legalització, l’estructura del Casal era molt complexa i en aquell moment vam haver de dir que la seva ubicació era el Martí i Poch“, ha explicat l’alcalde David Rovira afegint que aquest és “un mal plantejament”.

ÀUDIO: L’alcalde David Rovira explica la situació de l’Escola de Música

El consistori va demanar un estudi tècnic al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per legalitzar aquesta situació. En principi tot és correcte, excepte una de les sales situades sobre l’auditori que estan massa allunyades de les portes d’evacuació. En voler suprimir aquesta classe, faltaven sales perquè la valoració fos correcte i llavors s’ha ocupat la Llucià Navarro com a nou espai de l’Escola de Música.

Ara, aquest document s’ha enviat a Ensenyament qui ha de legalitzar la situació. “Teníem el risc que Ensenyament eliminés l’Escola de Música, conscients que el Casal té dificultats”, ha valorat el batlle.

L’Escola de Música a l’antic edifici de l’Ins. Joan Amigó

L’alcalde ha tornat a insistir en què el més “lògic i raonable seria que l’Escola de Música anés a parar a l’institut vell“. El problema recau en la titularitat de l’edifici, de moment és de la Generalitat, “estem d’ocupes”, ha ironitzat Rovira.

Segons l’alcalde, qui va ser consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va enviar una carta a l’Ajuntament on s’explicitava la cessió de l’edifici al municipi, però després han topat amb Patrimoni que s’ha negat a donar-lo. “En algun moment o altre, haurem de desbloquejar el tema de l’institut”, ha subratllat Rovira. En aquest sentit, el mateix alcalde ha lamentat que no ha trobat cap “interlocutor” al Govern de la Generalitat per abordar aquesta qüestió, “hi ha hagut molts canvis”, ha dit.  

ÀUDIO: Rovira aposta perquè l’Escola de Música s’ubiqui a l’antic institut

Millora de la carretera comarcal C-241d

D’altra banda, el ple del mes de febrer ha aprovat per unanimitat una moció en relació a la millora de la carretera comarcal C-241d. Actualment hi ha un desnivell molt elevat entre el límit de la calçada i el fons de la cuneta d’aquesta via, també s’ha deteriorat l’asfalt i “ha augmentat la perillositat”, segons diu el text de la moció.

Aquesta proposta es traslladarà a la DGT, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, als ajuntaments dels municipis afectats i al Consell Comarcal de la Conca.

En una altra línia, cal remarcar que aquest ple ha estat el primer de la nova secretària de l’Ajuntament de l’Espluga, la senyora Sara López.

ÀUDIO: Escolta íntegrament el ple ordinari celebrat el 28 de febrer