La visita oficial de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per anunciar l’inici de les obres del túnel del Coll de Lilla, també ha arribat al ple d’aquest mes de febrer. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha qualificat la visita de “propaganda”. “És incomprensible i inadmissible que no convidi als alcaldes de Valls i de Montblanc”, ha dit contundentment Rovira.

ÀUDIO: Rovira diu que és “incomprensible” que no s’hagin convidat als alcaldes del territori

Cal recordar que Cunillera assegurava aquest dijous al matí durant el transcurs de la seva visita que els alcaldes mai s’han posat en contacte amb ella, i que l’obra ha tirat endavant no pas pel treball dels representants locals, sinó per la seva decisió d’iniciar les obres.

ÀUDIO: Cunillera explica que els alcaldes no s’han posat mai en contacte amb ella

Rovira s’ha preguntat si el túnel és seu (de Cunillera) o si representa una institució. “M’ha semblat un comentari desafortunat que no li hem demanat a ella. Jo ho he reclamat algunes vegades, però els alcaldes de Valls i de Montblanc han fet un munt de coses”, ha recordat l’espluguí.

Les obres del túnel del Coll de Lilla han començat aquesta setmana i està previst que s’allarguin un any i mig. Compten amb un pressupost de 115 milions d’euros, 35 més del que estava previst.