Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Montblanc van detenir el passat dimarts 26 de febrer quatre homes com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de domicili. Un d’ells és menor d’edat, i els altres tres de 18, 24 i 27 anys, de nacionalitats xilena, espanyola i dominicana , tots ells veïns de Badalona.

Els fets van succeir la nit del 26 de febrer, al voltant de les 22.55 hores, quan els mossos van rebre avís des d’una central d’alarmes alertant-los que havien detectat a l’interior d’una casa de Montblanc una persona vestida de fosc, amb una gorra negra i una lot. Immediatament, una patrulla va desplaçar-se al lloc indicat i va observar com un vehicle, en detectar la presència policial, feia mitja volta ràpidament per donar-se a la fugida.

Els agents van haver de creuar el cotxe policial per impedir-los el pas i, acte seguit, amb suport de la Policia Local del municipi van escorcollar el vehicle. A la part posterior van localitzar diversos indicis incriminatoris, així com diners en metàl·lic, una capsa de marqueteria, uns guants, un tornavís, un escarpell, dos rellotges, dues carteres, un telèfon mòbil, dues gorres i una clau de cotxe.

Paral·lelament, es van fer comprovacions a la casa on havien robat la qual tenia una finestra forçada i diverses habitacions completament regirades.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir els quatre ocupants del vehicle per un delicte de robatori amb força a domicili. Arran de les detencions, la Unitat d’Investigació de l’Alt Camp – Conca de Barberà s’ha fet càrrec de la investigació per esbrinar si els detinguts estarien relacionats amb altres robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El detingut menor d’edat, que tenia una ordre d’ingrés en un Centre de Menors de Lleida, va agredir lleument els agents que havien de traslladar-lo. Per aquest motiu també se l’acusa d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat. Els tres detinguts passaran divendre a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Valls.