L’any V855 clourà oficialment el pròxim mes de març amb la inauguració del monument commemoratiu de l’efemèride. Serà el punt final a un programa d’actes que va començar el març de 2018 per celebrar els 855 anys de la donació reial del lloc de Vilanova a Pere d’Avellà.

La commemoració acabarà aquest mes de març amb la descoberta d’un monument a la plaça de Pere d’Avellà, a la rotonda d’entrada del municipi. «Serà un monument de l’any, però sobretot de la història de Vilanova«, ha explicat el regidor de Cultura del municipi, Eloi Menasanch als micròfons de l’EFMR. «Ha de recordar el passat, el present i el futur«, ha afegit. El monument tindrà alguns elements característics de la població i ha estat elaborat amb ferro.

Amb la col·locació del monument, s’aprofitarà per fer tasques de manteniment a tot l’espai i s’adequarà l’entorn amb noves plantes aromàtiques i graves decoratives. Justament, el V855 també va començar amb una intervenció, en aquell cas posant il·luminació a la façana i al campanar de l’església.

D’altra banda, Menasanch ha fet balanç valorant molt positivament l’any perquè s’han programat diversos actes «amb una significació especial«, dit. També ha assegurat que algunes activitats que ja es fan amb normalitat, amb l’Any V855 han agafat «més volada».

ÀUDIO: Entrevista al regidor de Cultura de Vilanova de Prades, Eloi Menasanch sobre el V855