L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, creu que la millor formula per presentar-se a les eleccions europees del pròxim 26 de maig, és una candidatura unitària. “Considero que a les pròximes eleccions europees hauríem de fer una candidatura unitària i conjunta“, ha dit aquest matí entrevistat al Notícies En Xarxa.

Andreu vol una llista que agrupi catalanistes, sobiranistes i independentistes. Ha posat com a exemple l’Entesa dels Catalans, una candidatura al Senat espanyol promoguda per diverses formacions catalanistes després de la Transició.

L’entrevista a l’alcalde de Montblanc, aquest dilluns a Tac12

“Si anem tots junts, podríem treure vora els dos milions de vots que va aconseguir el ‘sí’ al referèndum”, ha pronosticat tot afirmant que “això seria inapel·lable davant d’Europa“. “Europa no podria mirar cap a un altre lloc”, ha afegit. Les eleccions europees coincidiran amb les municipals, el 26 de maig.

D’altra banda, Andreu ha valorat el judici que s’està celebrant al Tribunal Suprem on s’asseuen els polítics empresonats. Referint-se a l’advocacia de l’estat i a la fiscalia, el batlle de Montblanc ha afirmat que “es nota el que és la caspa de l’Estat espanyol“. “Se’ls hi nota una tendència innata perquè es creuen que ells formen part i que ells són l’Estat espanyol”.