El ramat organitzador de les Ovelles Esgarriades 2019 de l’Espluga proposa una Calçotada Esgarriada per al proper dissabte 30 de març. L’acte se celebrarà al Jardí dels Francolins de l’Espluga a partir de les 12 del migdia i hi podran assistir tots els ramats esgarriats, que hauran de fer inscripció prèvia.

Segons els organitzadors l’activtat s’ha plantejat com un esdeveniment extraordinari per començar a celebrar els 25 anys d’Ovelles Esgarriades. L’activitat comptarà amb música en directe, servei de barra i altres sorpreses i ho faran gràcies a la col·laboració de diversos establiments i entitats espluguines i també de l’Ajuntament de l’Espluga.

Anna Andreu va ser la pastora guanyadora per representar les Ovelles Esgarriades 2019, una edició especial en què es compleixen 25 edicions des del primer sopar per congregar els joves de la vila. És el primer cop que una colla organitzadora de les Ovelles organitza una Calçotada Esgarriada. Els organitzadors també tenen previst celebrar el ja habitual “Correbars Esgarriat” durant l’estiu i finalment l’acte central de les Ovelles, que és el sopar a mitjans de novembre.

25 anys d’Ovelles Esgarriades

Des de fa 25 anys s’organitza un sopar de colles molt particular a l’Espluga de Francolí, en la darrera edició hi van participar gairebé 400 persones de diferents edats i generacions. De les colles se’n diu ramats i cada un té el seu representant que és el pastor, tot plegats són un ramat d’ovelles esgarriades.  És un sopar autogestionat i cada any l’organitza una colla diferent, el nou pastor/a és escollit mitjançant una sèrie de proves que es fan la nit del sopar.