Durant un parell de dies, el pavelló del Casal ha acollit la cúpula Gustum, un projecte que vol donar a conèixer la producció agroalimentària de l’àmbit rural. Aquesta proposta educativa és de l’Associació Leader de Ponent i pretén descobrir els productes que s’elaboren al camp, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquests en la nostra economia i tradicions.

Entre dimarts i dimecres hi van passar més de 200 nens de les escoles Vedruna i Martí Poch de l’Espluga de primària. Tots ells van endinsar-se a la cúpula Gustum que es tracta d’un inflable que permet la immersió en una experiència visual 360º. A través del visionat de diverses imatges, es coneix l’origen, l’elaboració i algunes curiositats d’aliments com la mel, l’oli d’oliva o l’arròs. En concret, la proposta inclou 14 càpsules audiovisuals.

El projecte repassa tres punts principalment. En primer lloc que l’alimentació és una qüestió cultural perquè es produeix el menjar segons els nostres costums i tradicions. En segon terme, es fixa en el fet social partint de la premissa que durant els àpats compartim taula amb altres persones. Finalment, es fa una aproximació a la qüestió de salut tenint en compte que la dieta influeix directament sobre la nostra salut.