Partits polítics i entitats independentistes de la Conca de Barberà han mobilitzat centenars de persones aquest migdia en les concentracions
a Montblanc, l’Espluga o Sarral
per denunciar la celebració del judici als líders catalans pel referèndum de l’1 d’octubre.

En el marc de la vaga general d’aquest dijous 21 de febrer i amb molts ajuntaments tancats, les concentracions han començat a les 12 del migdia. Pel que fa a l’Espluga, la lectura del manifest ha anat a càrrec del coordinador de l’Espluga per la Independència, Jordi Saumell. El text ha recordat l’existència de presos i exiliats polítics, però també d’activistes socials i culturals. A més a més també s’ha referit a aspectes laborals, recordant el dret a tenir un treball digne.

També hi ha hagut protestes a Santa Coloma de Queralt, en aquest cas ha estat durant el matí i en forma de tractorada.

Des de l’Espluga per la Independència, Jordi Saumell ha expressat a l’EFMR que “ens hem concentrat per mostrar el nostre rebuig contra la macrocausa que ha iniciat l’Estat contra l’autodeterminació i, en general, contra els drets dels pobles i les persones”.

Jordi Saumell destaca els motius de la concentració

D’altra banda, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha remarcat la unitat dels grups del consistori en la protesta i donant suport al procés polític català. Rovira, malgrat que preveu que el judici acabarà sent una farsa, demana l’absolució de les persones implicades.

David Rovira assegura que el judici és una farsa

9.000 persones a la manifestació unitària a Tarragona

La concentració ha acabat amb el Cant dels Segadors i amb la crida per la mobilització unitària d’aquesta tarda a Tarragona on s’ha organitzat una manifestació des de la plaça de la Font. A la capital de la demarcació les protestes d’aquest vespre haurien congregat unes 9.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

ÀUDIO:

GALERIA D’IMATGES