La vaga general convocada per l’Intersindical CSC i que ha rebut el suport de diversos partits polítics i entitats ha tingut un ampli seguiment a la Conca de Barberà. De fet, ni l’ajuntament de l’Espluga de Francolí ni el de Montblanc han ofert serveis mínims. Amb el destacat suport però, no han hagut incidents destacats a la Conca.

Al Consell Comarcal de la Conca de Barberà també s’ha seguit amb força, assolint un 86% de seguiment. Treballen amb serveis mínims amb una persona per a cada àrea de gestió. La jornada ha afectat el transport escolar, però les línies principals s’han pogut garantir.

Pel que fa als centres educatius, un 85% dels alumnes de l’INS Joan Amigó s’han afegit a la vaga. Entre el professorat ha tingut un seguiment del 70%. A l’escola Martí i Poch, el 58% dels mestres i el 85% dels alumnes no s’han presentat al centre. Finalment, a l’escola Vedruna, el 70% del professorat ha fet vaga i el 62% de l’alumnat també. A Montblanc, gairebé el 100% dels alumnes d’estudis postobligatoris, tercer i quart d’ESO s’han sumat a l’aturada. Els professors que no han assistit representen un 20%.

D’altra banda, molts establiments espluguins no han aixecat la persiana aquest matí. Els bars i els restaurants però, majoritàriament sí que han obert. A més a més, han aparegut pintades al vidre d’una entitat bancària on es podia llegir «Vaga general 21-F». Pel que fa al sector industrial es desconeix l’abast de la vaga, però no hauria estat majoritari.

Pintada a una entitat bancària de l’Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Martínez)

Si ens fixem en l’àmbit sanitari, el seguiment a l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc és baix. A la Conca de Barberà només s’ha hagut de tancar el consultori de Blancafort i el de Pira per manca de personal, per tant, als altres centres hi ha serveis mínims.

Talls a la xarxa de carreteres properes

https://www.youtube.com/watch?v=ZuWd7O-K56o

La jornada ha començat a trenc d’alba amb diversos talls de carreteres per part dels CDRs d’arreu del país. A la Conca de Barberà no se n’ha produït cap, però sí a la xarxa propera. Segons el Servei Català de Trànsit, el més important de la demarcació ha estat a l’accés del Port de Tarragona, a l’A-27, que s’ha aixecat a les 11 h. En aquesta acció ha participat el CDR de l’Espluga. Al migdia han ocupat l’N-240 a Tarragona.

D’altra banda, s’ha fet un tall a la T-11 entre Reus i Tarragona i a l’AP-7 a l’altura de l’Hospitalet de l’Infant. Altres incidents s’han produït a l’N-240 a les Borges Blanques, a la C-242 a la Granadella, l’N-260 a Lles de Cerdanya o a l’N-240 a Camarles.