El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha programat una desena d’activitats per commemorar el 8 de març, el Dia de la Dona. Les activitats seran gratuïtes i volen sensibilitzar la ciutadania i preveure les desigualtats de gènere. Des de l’ens comarcal han assegurat que “la intenció és recordar i reivindicar el rol de les dones en la societat i la lluita per la igualtat de gènere”.

Enguany torna el recull de microrelats del 18 de febrer al 22 de març. El text guanyador es publicarà en el punt de llibre que elabora el servei amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Algunes de les premisses és que al text aparegui la paraula “dona” i que no superi els 420 caràcters. De tota manera, es poden consultar les bases al web del Consell Comarcal.

Les activitats estan consensuades amb l’Institut Català de les Dones i aquesta institució ha cedit l’exposició “Veïnes, ciutadanes” que es podrà veure del 4 al 24 de març al vestíbul del Consell. La mostra vol reconstruir la participació femenina en l’origen d’escoles, mercats, jardins, centres de salut, pobles i ciutats.

Marta Ollé, resposable del SIAD, ha llegit el manifest (Foto: Gerard Bosch)

Els actes del 8 de març també comptaran amb un contacontes per la igualtat que tindrà lloc el 4 de març a les cinc de la tarda a Cal Mateu de Solivella i el divendres 15 a la mateixa hora al Casal Pirenc. D’altra banda, la companyia TeatreEspai representarà “Som i serem… Dones” a la sala noble del Consell Comarcal. Serà la vigília del Dia de la Dona a dos quarts de set de la tarda.

El 8 de març es llegirà el manifest al migdia al vestíbul del Consell Comarcal a càrrec de les alcaldesses de la comarca. Després d’aquesta data, les activitats seguiran amb un taller que porta per títol “Estima’t” adreçat a les associacions de dones. Aquesta proposta es farà en diversos municipis com l’Espluga, Vimbodí o Montblanc.

La programació acabarà amb una formació dirigida al professorat de centres educatius sobre eines per la igualtat i LGBTI a l’aula el 27 de març i una visita a Montblanc amb perspectiva de gènere l’1 d’abril.