Els partits polítics independentistes (SOM Espluga i CiU) han acordat amb la secció local de l’ANC i del CDR mobilitzar-se plegats aquest dijous amb motiu de la vaga general convocada per la Intersindical CSC. Reclamen que “l’autodeterminació no és delicte” i asseguren que “vivim en un context de regressió de llibertats alarmant”.

A través d’una taula de seguiment, totes les parts han trobat oportú concentrar-se a les 12 del migdia davant de l’ajuntament i a la tarda participar de la manifestació unitària de Tarragona. Aquesta s’iniciarà a les set de la tarda a la plaça de la Font i s’ha quedat a les 17:30 h per sortir des del pàrquing municipal de l’Espluga.

Aturada de país del 3 d’octubre de 2017 (Foto: Albert Grinyó)

La jornada vol esdevenir una aturada de país com la del 3 d’octubre de 2017 coincidint amb el judici dels polítics empresonats. Aquest dimarts al vespre, el CDR també va dur a terme una encartellada a l’Espluga. D’altra banda, el Comitè també participarà de les accions coordinades amb altres CDRs del Camp de Tarragona que, en principi, no afectaran la Conca de Barberà.

L’Ajuntament de l’Espluga s’ha adherit a la vaga i romandrà tancat. L’escola Martí i Poch, la Vedruna i l’Institut Joan Amigó obriran amb serveis mínims, igual que el CAP. A més, la majoria d’establiments de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga romandran tancats per sumar-se a la vaga.