Montblanc ja té el distintiu que l’acredita com a Vila amb Caràcter. El va recollir l’alcalde, Josep Andreu, el passat divendres 15 de febrer a Manresa, on es va fer l’acte de lliurament a quinze ciutats i municipis com a Viles amb Caràcter o Pobles amb Encant.

L’acte va estar presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada del Director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. La Consellera Chacón ha declarat que “el caràcter i encant dels pobles i viles ja hi és, i ara amb aquest distintiu s’ha fet l’esforç perquè estigui més endreçat”.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter és una de les apostes del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, envers la promoció del turisme urbà. Al seu torn, la marca Pobles amb Encant permet oferir al turista una proposta per tal que es pugui endinsar en el territori català i conèixer la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d’atracció turística.

Montblanc Medieval/Generalitat de Catalunya

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar aquelles ciutats i viles que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i viles amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu o aquell que les defineixi i pel qual vulguin apostar.

En aquest sentit, segons recull l’informe, Montblanc ha rebut aquest distintiu per haver convertit el seu passat medieval en el pilar fonamental del seu atractiu turístic. Destaca també la seva vinculació a la Ruta del Cister i festes com la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

Montblanc, Manresa i Solsona han estat els tres municipis que han rebut el distintiu de Ciutat o Vila amb Caràcter. Pel que fa al distintiu de Pobles amb Encant, l’han rebut, entre d’altres, Beget, Calella de Palafrugell, Peratallada o Prades.