L’actual cap de l’oposició a l’Ajuntament de l’Espluga, Jordi Miró, ha anunciat aquest diumenge en exclusiva a l’Espluga FM Ràdio que ha decidit renunciar a ser el cap de llista de Som Espluga a les properes eleccions municipals, després que la coalició d’esquerres no veiés bé la seva candidatura continuista.

Miró, que va ser el número 1 de Som Espluga el 2015 i el número 2 de Solidaritat Catalana per al Independència el 2011, abandonarà d’aquesta manera la primera línia política situant-se al final de la llista de la seva formació, i fent “un pas enrere”. Deixarà de ser també conseller comarcal de Turisme.

“Em dol? No… em dol molt!”, ha lamentat Jordi Miró durant l’entrevista a l’Ajuntament a Casa de l’EFMR. Miró es veia amb forces de repetir com a candidat a l’alcaldia, però segons ha detallat “el grup pensa que hi ha d’haver una renovació i que hi pot haver un millor candidat que jo”.

L’actual portaveu de Som Espluga ha explicat que ell mateix ha renunciat a fer unes eleccions primàries amb l’altre contrincant per evitar generar una sensació “estranya” dins el partit.

En un comunicat que després ha fet Jordi Miró, detalla que la seva proposta era una candidatura continuista amb la feina de l’equip que ha estat a l’oposició aquests últims anys, opció que s’ha descartat des de Som Espluga apostant per la renovació. Miró desitja “tots els encerts als companys que agafen el relleu”.

“Jo ja sé qui serà el cap de llista”

Som Espluga encara manté en l’anonimat el nom dels membres de candidatura a les Municipals d’aquest 2019, en especial el de la persona alcaldable. Miró assegura que ell ja coneix el nom de la persona que encapçalarà la candidatura. Som Espluga presentarà la llista el 10 de març, segons ha avançat després el número 2 del grup, Josep M. Vidal.

Vidal ha explicat que la formació ja ha demanat a tots els membres del grup de suport de la candidatura la seva predisposició per formar part de la llista electoral. “Serà una llista renovada perquè el projecte de Som Espluga es mantingui viu”, ha aclarit Vidal, sense donar detalls sobre la seva posició.

Ha assegurat que els 5 actuals regidors s’han posat a disposició de l’equip per conformar la llista. Vidal ha agraït especialment la dedicació de Jordi Miró com a portaveu del grup.

Reacció dels grups municipals

També ha agraït la tasca de Miró al capdavant de l’oposició, el portaveu de CiU a l’Ajuntament de l’Espluga, i candidat de Junts per l’Espluga a les eleccions municipals, Jordi Torre. Al debat de l’Ajuntament a Casa de l’EFMR, Torre ha posat de relleu els esforços de Jordi Miró per tirar endavant l’Espluga des de la seva posició.

El cap de llista de Junts per l’Espluga ha avançat durant les dues properes setmanes la formació donarà a conèixer seu grup de treball “amb un format minimalista” diferent a l’escollit per Som Espluga.

Des del PSC-Espluga Viva, Antoni Vendrell ha destacat la involucració de Jordi Miró en tots els temes de treball dins l’Ajuntament i de forma interna en les comissions municipals.

Vendrell ha mostrat el seu suport a l’equip de Junts per l’Espluga, però no s’ha mostrat partidari de formar part de la candidatura, i també de la d’Espluga Viva, després del polèmic pacte d’Antoni Vendrell amb David Rovira el 2015.