El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha decretat aquest dissabte presó provisional sense fiança per la parella de Montblanc detinguda com a presumptes autors de maltractaments al seu nadó d’un mes, ingressat aquest setmana en estat greu a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

La parella, un home i una dona de 21 i 22 anys respectivament, són veïns de Montblanc i van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra aquest passat dijous després que es confirmès que l’infant patia lesions compatibles amb maltractament. En concret, presentava una hemorràgia cerebral i altres lesions internes que s’haurien produït anteriorment i que no eren visibles a simple vista. A la parella de Montblanc se li atribueixen els presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l’àmbit de la llar.

Als pares se’ls ha retirat la tutela del nadó, que dijous ja va assumir la Direció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

El pare ja tenia antecedents en un cas similar amb el seu fill gran l’any 2017, quan ja va ser investigat per presumptes maltractaments. En aquella ocasió, però, el cas es va arxivar en no aconseguir fets concloents.