La multinacional catalana Europastry, quart operador mundial de masses congelades, ha començat un cicle de visites amb les escoles de la Conca de Barberà i l’Alt Camp per oferir als joves la possibilitat de créixer professionalment a la planta de Sarral, ara que incorporarà un centenar de nous treballadors.

L’empresa ha posat en marxa recentment la nova línia de brioixeria prefermentada a Sarral que, segons Europastry, permetrà la incorporació de 100 nous llocs de treball i augmentarà la capacitat productiva de la planta un 33%.

El director de la planta de Sarral, Martí Rull, reconeixia que a l’empresa li resulta complicat trobar mà d’obra qualificada de la comarca i per això han promogut que s’implantin estudis d’indústria alimentària a la Conca. Mentre esperen l’arribada de l’oferta formativa, Europastry ja engegat un cicle de trobades amb l’alumnat del territori.

La primera visita ha estat la dels estudiants del grau superior de mecatrònica industrial, automatització i robòtica i el grau mitjà de soldadura i calderia de l’Institut Jaume Huguet de Valls.

Durant els mesos de febrer i març Europastry espera rebre la visita de més de 200 alumnes que recorreran les instal·lacions de la planta de Sarral, conèixer com funciona i tastar els productes.