L’Ajuntament de l’Espluga ha començat aquesta setmana la construcció de la nova gossera. S’ubicarà en uns terrenys municipals pròxims a la Font Major i substituirà l’actual gossera que es troba en un lateral de la piscina municipal.

El nou espai estarà format per tres gosseres i l’equipament d’aigua potable i llum. Pel regidor de Serveis Municipals, Joan Amigó, la nova gossera resoldrà les queixes de sorolls que hauria provocat l’actual pel fet d’estar ubicada enmig de la urbanització del casal. La nova gossera se situa en una zona on no hi ha habitatges, però Amigó considera que l’accés és fàcil i no es troba allunyada del nucli urbà. La construcció de la gossera es preveu que pugui acabar en unes 3 setmanes. 

El consistori dona aquest pas sense adquirir un lector de xips. El govern local justifica que actualment l’aparell no seria útil perquè són pocs els gossos censats a l’Ajuntament. Tot i això, asseguren que s’estudiarà la possibilitat d’arribar a un acord amb el col·legi de veterinaris per accedir al seu cens, que és el majoritari, i seria llavors quan el consistori es dotaria d’aquest dispositiu de lectura dels xips.