El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí proposa per aquest 2019 nous tallers amb sarga recordant la històrica relació d’aquest material amb la tradició vidriera del municipi. La primera activitat comença aquest dissabte 16 de febrer i fins al desembre s’han programat un total d’11 tallers.

Organitzats per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, els tallers seran impartits per la mestra cistellera Anna Sínia. Els participants aprendran diverses tècniques i se’ls facilitarà el material. A més a més, els assistents podran endur-se a casa la seva peça i també obtindran una entrada al Museu. Els preus oscil·len entre els 20 i 45 euros.

Cistells, paneres, bosses de mà o ornaments nadalencs, propostes del cicle

La cita d’aquest dissabte, que es farà al matí i a la tarda, ensenyarà com fer un cistell mitjançant la tècnica del niu. El següent taller serà el 9 de març al matí per revestir una ampolla de vidre amb sarga. També es podrà crear un cistell ‘viking’ el 13 d’abril, una bossa de mà de vímet el 18 de maig, una panera en espiral el 15 de juny o el seient d’una cadira de bova el 20 i 21 de juliol.

Durant l’estiu, el 17 d’agost, s’ensenyarà la tècnica per fer un portaespelmes de sarga i el 21 de setembre un cistell rodó. Per al 19 d’octubre s’ha programat un taller per fer una bosseta de bova. A partir del novembre, ja pensant en les festes de Nadal, es farà una bola de vímet i sarga el 16 de novembre i una corona de festa el 14 de desembre.