El Dia Internacional de les Dones es commemorarà, entre d’altres, amb el recull de microrelats que impulsa el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca. El procés de participació començarà el 18 de febrer i acabarà el 22 de març, mentre que el relat guanyador protagonitzarà el punt que el SIAD reparteix per Sant Jordi.

En el concurs s’hi poden presentar relats, contes o versos poètics amb un màxim de 420 caràcters, espais inclosos. Un dels requisits és que en el text hi aparegui la paraula “dona”. Els relats s’hauran de presentar signats amb el nom de l’autor/a o per un pseudònim acompanyats, en un full a part, del nom real de l’escriptor/a, el municipi i un telèfon o correu de contacte.

Els treballs es poden presentar a l’associació de dones del municipi, a l’ajuntament o directament al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Més enllà del punt llibre de Sant Jordi que s’editarà, totes les obres seran exposades de forma itinerant per la Conca de Barberà durant el 2019.

El jurat que escollirà el microrelat estarà format pel president del Consell Comarcal de la Dona, una tècnica del SIAD, una tècnica del Consorci per a la Normalització lingüística i un membre de l’associació literaria l’Escarritx de Montblanc.