Desenes de persones s’han concentrat aquest dimarts a les 7 del vespre davant de l’ajuntament de l’Espluga per denunciar l’inici del judici als líders independentistes i demanar la seva llibertat. L’acte ha comptat amb la lectura d’un manifest i el Cant dels Segadors.

La mobilització a l’Espluga s’ha convocat durant la mateixa tarda i ha reunit una setantena de persones. Com s’ha fet en moltes poblacions catalanes, sobretot durant el matí, la concentració ha comptat amb la lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que ha llegit Jordi Torre, regidor del govern local. També hi ha intervingut l’alcalde de l’Espluga, David Rovira.

A Montblanc la concentració ha estat a les 12 del migdia amb desenes de persones a les portes de l’Ajuntament de Montblanc. A la mateixa hora, els treballadors del Consell Comarcal també han fet una aturada.

En l’acte de l’Espluga, Jordi Saumell, ha recordat que l’ANC organitzarà noves activitats per denunciar la celebració del judici que ha qualificat de «gran farsa». En aquest sentit, l’entitat ofereix per aquest dissabte autobusos des de la Conca de Barberà per participar a la manifestació de Barcelona per denunciar el judici als líders independentistes.  El preu de la plaça a l’autobús és de 10 € i a l’Espluga les inscripcions es poden fer a la Floristeria Civiflor i a Coaliment Joan Poblet.