Montblanc ja ha fet públic el cartell i el programa d’actes del Carnaval 2019, que tindrà lloc del 2 al 5 de març. Els regidors del consistori protagonitzen el cartell, que ironitza sobre la piscina coberta fallida i el final de la legislatura.

Així, s’hi pot veure l’alcalde, Josep Andreu, triant entre ERC o la Crida o el regidor Marc Vinya intentant fer el desembarcament a l’Ajuntament, entre d’altres. Tot plegat amb un ajuntament com a escenari que s’enfonsa a la piscina descoberta, ironitzant sobre el projecte fallit de piscina coberta al càmping de Montblanc.

A banda del cartell, també s’han presentat els actes del Carnaval d’aquest any. El dia 1 de març estarà dedicat als més petits, amb les rues infantils dels alumnes de les escoles de Montblanc.

El gruix d’actes començarà el dissabte 2 de març a 2/4 de 12 del migdia a la plaça de Sant Miquel, amb el vermut musical que organitza la Unió de Botiguers, i que servirà per donar la benvinguda al Carnestoltes XLI. A les 12 del migdia començarà la rua de Sa Majestat Carnestoltes amb la Bandarra Street Orkestra i amb l’actuació de la comparsa guanyadora del 2018. A la 1 del migdia, a la plaça Major, es farà la lectura del manifest del Carnestoltes, que es podrà escoltar en directe a Ràdio Montblanc. Tot seguit, tindrà lloc la popular xeringa montblanquina.

I a la tarda, a les 6, arrencarà la gran rua de carnaval, amb el concurs de carrosses i comparses, que acabarà a la plaça de Sant Francesc amb la desfilada de tots els participants. De fet, els guanyadors de la passarel·la de lluïment tindran premi, gentilesa d’Aviram Moix i G Perruquers.

La festa continuarà amb el sopar i la festa de carnaval al pavelló del Casal Montblanquí, que organitza l’Ajuntament amb el suport de La Canal 2 i Energy For You. Enguany hi actuaran els Dj’s Enredu, Plan B i Marsal Ventura. La mateixa nit del sopar i festa de carnaval es donaran a conèixer els tres primers premis de cada categoria de la rua. Uns premis que enguany s’han incrementat: A les carrosses, hi haurà 1.000 euros de premi pel primer, 600 pel segon classificat i 500 pel tercer. I en la categories de comparses hi haurà un premi de 600 euros pel primer, 400 pel segon i 300 pel tercer.

Aquells que vulguin participar a la rua de Carnaval, es podran inscriure a l’Oficina de Turisme a partir de l’11 de febrer. D’altra banda, els tiquets del sopar tindran un preu de 15 euros els adults i 8 els infants, i es podran adquirir a la Canal 2.

Els actes es tancaran el dia 5 de març, a les 7 de la tarda, amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes XLI i lectura del testament, a càrrec de la companyia Fila 0.