El Museu de la Vida Rural (MVR) inaugurarà el divendres 15 de febrer la segona exposició pròpia, després de l’experiència del “Dust Bowl”, aquesta vegada situant els plàstics en l’eix central amb una proposta artística que implicarà diversos col·lectius i divuit artistes locals i internacionals. La nova exposició obrirà portes a les 7 de la tarda i es podrà veure fins al 20 d’octubre a l’Espluga de Francolí.

Artistes locals i internacionals reflexionen sobre l’ús del plàstic

Seguint la mateixa línia, la nova mostra vol interpel·lar el visitant sobre un dels reptes socials, a escala mundial, com és l’ús i la generació de plàstics. “Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?” és el títol de l’exposició comissariada per la dissenyadora gràfica i directora d’art, Núria Vila.

La nova proposta artística del MVR vol generar reflexió i debat a través diferents llenguatges i propostes artístiques. Així, el treball reunirà objectes, fotografies, vídeos i diverses instal·lacions per acabar preguntant al visitant: “Tu com ho veus?”. D’altra banda, el museu també convida a la ciutadania a participar en la creació de l’exposició temporal anant a l’espai cultural de l’Espluga abans del dia 15.

Sota la producció del museu de la Fundació Carulla, l’exposició ha comptat amb la participació dels col·lectius Basurama i Domestic Data Streamers. Durant la inauguració del 15 de febrer s’hi podran veure les intervencions de l’artista alemanya Ida-Marie Corell i l’especialista en food design, Elsa Yranzo. A més a més, l’acte comptarà amb els parlaments del president de la Fundació Carulla, Nicolau Brossa; la directora del MVR, Gemma Carbó, i la comissària, Núria Vila.

Una de les apostes de l’exposició és que l’entrada es podrà pagar amb plàstic, però sobretot el programa educatiu i d’activitats que envoltarà la mostra durant els pròxims mesos.