La població de Senan ha inagurat aquest dissabte el dipòsit d’aigua i la la connexió amb la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues que ha suposat l’arribada definitiva de l’aigua potable.

L’actuació ha consistit en la construcció d’un dipòsit de 20 m3 i la construcció d’una canonada fins a la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, que ha tingut un cost de 170.155 euros, amb una subvenció de l’ACA de 154.211 euros.

Amb aquesta mesura, es garanteix el subministrament d’aigua pel consum humà al poble. Fins ara s’abastia únicament de dos pous sotmesos a una elevada vulnerabilitat, tant en quantitat com en qualitat.

Acte d’inaguració aquest dissabte a Senan (Imatge: Cedida)

En l’acte d’inaguració hi ha assistit l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer; la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trinitat Castro, el president de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, Jaume Setó; i el president de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, entre d’altres autoritats.

La connexió ha estat possible gràcies a l’entesa entre diverses institucions i una inversió d’uns 252.000 euros (sense IVA), dels quals 226.480,87 provenen de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). La part restant es divideix entre l’Ajuntament i els veïns, en aquest cas repartit en quatre rebuts de l’aigua. D’altra banda, la Diputació de Tarragona ha estat l’encarregada de redactar el projecte.

Amb aquest pas, Senan deixa de ser un dels municipis de la Conca de Barberà amb problemes d’abastament d’aigua. Pel que fa a les poblacions del nord de la comarca, que esperaven la connexió amb el canal Segarra-Garrigues, el Consell Comarcal ha optat finalment per desenvolupar la connexió amb el Consorci d’Aigües de Tarragona.