Pira ha posat en marxa una nova planta d’aigua potable, que té com a objectiu principal millorar la qualitat de l’aigua subministrada i eliminar la terbolesa.

A les 12 del migdia s’ha inaugurat la nova planta per part de l’alcalde de Pira, Josep Rodríguez; la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trinitat Castro; i del director de l’ACA, Jordi Agustí, amb la descoberta d’una placa a les instal·lacions dels nous dipòsits.

Les obres han tingut un cost de 157.858 euros, amb una subvenció de l’ACA de 113.291 euros. Els treballs han consistit a construir una planta potabilitzadora, habilitada amb tres filtres i amb equips de desinfecció i potabilització, que eliminarà la terbolesa de l’aigua, que durant anys havia estat un problema per la població. Les actuacions realitzades s’han dut a terme en coordinació per SOREA, l’Ajuntament de Pira i l’Agència Catalana de l’Aigua.

ÀUDIO: Roger Ferrater, cap de distribució de Sorea a la Conca de Barberà, parla sobre la turbulesa de l’aigua de Pira

ÀUDIO: El cap de distribució de Sorea explica el cabal necessari per abastir la població

Pira disposa de diverses captacions, com la del riu Anguera, dues mines a la zona dels Molinets i la captació de la resclosa dels Molinets. En diverses ocasions, les captacions del riu i la resclosa dels Molinets presenten problemes de terbolesa, que s’agreugen durant episodis de pluges. L’alcalde de la població, en declaracions a l’EFMR, afirma que en alguna ocasió l’aigua semblava xocolata.

ÀUDIO: Josep Rodríguez, alcalde de Pira, valora molt positivament la nova planta

Tot seguit al local social, hi hagut la projecció del funcionament de la planta de tractament d’aigua potable a càrrec de Sorea. L’empresa del sector del medi ambient també ha preparat un taller de xapes per als més petits.