El Monestir de Poblet, tomba reial del regne d’Aragó, ha acollit aquest cap de setmana l’homenatge al rei Jaume I, enterrat a les tombes reials de l’església cistercenca de Santa Maria.

Dins els actes organitzats per Acció Cultural del País Valencià a diferents poblacions dels territoris de parla catalana, aquest dissabte a la tarda s’ha fet una ofrena floral a Poblet. Per primer cop es feia a la capella de Sant Jordi, a l’exterior del recinte monàstic.

L’actuació dels Miquelets a l’exterior del Monestir de Poblet. (Foto: Òscar Lascorz)

Allà diferents agrupacions de cultura popular han fet les seves exhibicions de danses tradicionals valencianes, moixerangues, miquelets, albaes i tocs de timbal i dolçaina.

Els Miquelets i dansaires valencians, rebuts al Monestir de Poblet. (Foto: Òscar Lascorz)

Cada any, diferents entitats del País Valencià commemoren l’aniversari del naixement del monarca català que va conquerir les terres valencianes als musulmans.

En aquesta ocasió la ruta ha sortit del barri de Benimaclet, a la ciutat de València, on ja s’ha fet un homenatge a la capella de Sant Jordi del Puig. La ruta ha parat a Valls coincidint amb la Festa de la Mare de Déu de la Candela, per veure el ball de la Moixiganga a l’església de Sant Joan.

La comissió del penó d’Acció Cultural del País Valencià organitzava l’acte. (Foto: Òscar Lascorz)

Després d’un dinar a l’Hostatgeria de Poblet, el grup ha estat rebut per la comunitat monàstica i ha participat a l’homenatge. A la tarda han anat fins a Montblanc per fer una ofrena al monument de Francesc de Castellví i Obando, heroi montblanquí del 1714.