Nova mobilització a la plaça Major de Montblanc impulsada per l’ANC de la Conca de Barberà aquesta vegada en resposta al trasllat dels presos polítics a Madrid a les portes del judici per l’1 d’octubre. La crida de l’entitat independentista ha reunit prop de 200 persones que han reclamat la llibertat dels líders catalans.

En la mobilització s’ha llegit un manifest en contra del judici, a més a més, s’ha penjat una pancarta de l’assemblea al balcó de l’Ajuntament de Montblanc on s’hi podia llegir #Fake Justice. Tots els manifestants han llegit els segadors en finalitzar l’acte.


ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, parla sobre el judici dels presos

Amb la concentració d’aquest divendres, l’ANC dona el tret de sortida a la campanya de denúncia del que preveuen serà un judici polític. Així, els representants de les seccions locals a la Conca han manifestat que preparen nous actes i mobilitzacions per les pròximes setmanes.


ÀUDIO: Jordi Saumell, president de l’Espluga per la Independència, parla sobre la campanya de protesta contra el judici

La protesta a Montblanc, com a la resta de capitals de comarca, es produeix just el dia en què els 9 presos han estat traslladats fins a la presó d’Alcalá-Meco, en el cas de Carme Forcadell i Dolors Bassa, i al centre penitenciari de Soto del Real, pel que fa a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Quim Forn i Raül Romeva.

Si hi ha una condemna, hem de fer un trencament absolut amb les institucions de l’estat

Josep Andreu en decleracions a l’EFMR
ÀUDIO: Josep Andreu creu que s’han de trencar relacions amb l’Estat